Networksgroup Consultancy 

voor groei en ontwikkeling in communicatie

Zelfmanagement bij arbeidsongeschiktheid en burn-out

Burn-out betekent dat je uitgeput bent, afstand voelt ten opzichte van je werk en sociale leven en twijfelt aan je eigen capaciteiten. Je verlangt naar absolute rust, werkt op de automatische piloot en bent vaak ontevreden met jezelf.

Vaak zijn de harde werkers, de idealisten en de perfectionisten degenen die over hun grenzen gaan. "branden om op te branden". De burn-out overvalt deze personen en creëert onzekere gedachtes; " ik doe zó mijn best, maar wat doe ik dan niet goed". De bekende zekerheid in handelen en gedrag wordt vervangen voor schaamte en onvermogen.

Burn-out en overspannenheid kennen een natuurlijk herstelproces. Hetgeen belangrijk is tijdens het herstelproces is je grenzen ontdekken en leren deze na te leven om na herstel een volgende burn-out te voorkomen. 

Met PC² biedt Networksgroup een cursus waarbij de 5 domeinen van welbevinden (gemak/comfort, lichamelijke activiteit, affectie, netwerk/nut en sterke punten) in kaart worden gebracht, om te zien welke domeinen "compleet leeg" of "te vol" zijn. Met behulp van het activeren van de zelfmanagementvaardigheden kan men de verschillende domeinen op dusdanige wijze invullen dat alle domeinen gevuld zijn en men niet tekort komt of overbelast raakt.

Het volgen van deze cursus geeft aan de ene kant inzicht in de daadwerkelijke status van het sociaal welbevinden en leert aan de andere kant om door middel van de zelfmanagementvaardigheden een betere controle te hebben over de verschillende onderdelen van het persoonlijk welbevinden. Ook preventief is het een geschikte cursus om de burn-out voor te zijn.

Wilt u meer informatie over onze diensten of cursussen? Vul het contactformulier in of bel (06) 5310 5325.


Opbellen
E-mail